miércoles, 28 de abril de 2021

L’alumnat de 1r d’ESO realitza dos tallers de poesia oral improvisada a l’Auditori

Enguany l’alumnat de 1r d’ESO de l’IES La Sénia està participant al projecte Rapsodes. Aquest projecte és una iniciativa de la Conselleria d’Educació per a la realització d’intercanvis d’experiències educatives entre centres públics amb l’objectiu de millorar la competència comunicativa en valencià i afavorir la cohesió lingüística.
  
Aleshores vos estareu preguntant: “Amb qui realitzem l’intercanvi? Quin serà el producte final d’aquesta col·laboració? Quina mena d’activitats en fem?”.
Nosaltres realitzarem l’intercanvi amb l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja. L’objectiu d’aquesta col·laboració és realitzar un videoclip conjunt. La música d’aquest serà una base de rap i la lletra l’hauran creada els alumnes.
Per tal d’aconseguir-ho, des de la matèria d’Àmbit sociolingüístic els alumnes han treballat de valent en la creació poètica. I per tal d’aprofundir en la matèria, hui hem anat a l’Auditori a gaudir de dos tallers ben interessants sobre dos estils de música ben propers que fan servir la poesia oral improvisada: el cant valencià d’estil i el rap.
D’una banda, Josemi, versaor, i Apa i Trini, cantaors, ens han ensenyat els rudiments per a la improvisació en cant d’estil (https://n9.cl/0ba1). D’altra banda, Elisa i Andreu, components del grup de rap La Tia Figa ens han ensenyat a improvisar amb el flow del rap (https://n9.cl/5uvzt). Mireu si hem aprés coses!