jueves, 18 de febrero de 2021

El quintet de música de cambra “Spanish Brass” actuarà per a l’alumnat de l'IES la Sénia (si la situació actual ho permet en la data prevista)

L'any 2020 van rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d'Interpretació atorgat pel Ministeri de Cultura. Una trajectòria de més de 31 anys ha valgut al grup valencià per rebre aquest guardó, el més important de tots els que es concedeixen a Espanya en l'àmbit musical "per la seva dilatada trajectòria consolidada en més de 30 anys de professió com un dels quintets de metalls més versàtils i rellevants del panorama nacional i internacional". Destaca "la seva vocació formativa i pedagògica, que ha sabut crear escola i fer arribar la música a les joves generacions".

Lloc: Auditori Municipal de Paiporta
Dia i hora: divendres 12 de març – 12’30 h.

"Spanish Brass" s’endinsa en el Concert Pedagògic "Brass Brass Brass", amb el qual vol donar a conèixer al públic més jove la sonoritat dels instruments de metall. Amb anterioritat al segle XIX no existeixen composicions per al quintet de metalls, ja que no es coneixia com a conjunt cambrístic. Per aquesta raó, en el repertori que escoltareu, trobareu obres de Bach, Boyce o Stravinsky adaptades al conjunt de metalls, i obres de compositors contemporanis com Pascual Piqueras o Ramon Cardo, que ja escriuen obres per a aquestes agrupacions. En definitiva un ventall amb una gran quantitat de colors i estils, que ajudat per coreografies molt atractives, fan d'aquest un espectacle dinàmic i molt interessant per a tot l’alumnat.

Organitzat pel Departament de Música de l’IES La Sénia
Activitat inclosa dins del Projecte d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE) “COR I BIG BAND A LA SÉNIA” aprovat per la Conselleria d'Educació per al Curs 2020/2021.
*Al final de l'espectacle l'alumnat realitzarà unes preguntes al grup "Spanish Brass" referents al grup, a la situació actual de pandemia i com afecta a la seua activitat musical...