Té la voluntat de dotar els espectadors dels coneixements bàsics per entendre la natura i els aspectes cientificotècnics d'aquesta societat i, alhora, per facilitar la comunicació dels científics amb els ciutadans.
"Dominar la veu"
Qui no ha volgut mai dominar la veu? El programa fa un recorregut per les entranyes de les cordes vocals amb una càmera que entra per la boca i també assisteix a una classe de logopèdia per treure el màxim profit de l'aparell fonador.
Programa monogràfic dels coneixements adquirits al "QQC" al voltant de la música, el so i ... el soroll.
L'orella és un òrgan molt fi. Té un marge dinàmic d'un bilió (un 1 seguit de dotze zeros). Això vol dir que té una sensibilitat extraordinaria, però al mateix temps és un òrgan molt delicat.
Els bits d'intel·ligència, l'estimulació precoç de la memòria, l'ús de la música per aprendre matemàtiques. Hi ha diverses estratègies que serveixen per estudiar millor. Però n'hi ha una d'inesperada: fer esport. Ho demostra un estudi de la UAB.
Expliquem què és la síndrome compartimental i la distonia focal, dues malalties que afecten sobretot els esportistes. Per arribar a fer les acrobàcies d'alguns artistes del Cirque du Soleil, per exemple, també cal assajar moltes vegades un mateix gest.Un mite de la música electrònica, el Theremin, i un nou instrument basat en la informàtica, el Reactable, donen peu al programa "Quèquicom" per explicar els principis que han permès als científics crear nous sons i també noves maneres de fer música.
El David i la Mei són veïns i poden conversar entre ells a través de les parets dels seus habitatges. Un equip d'enginyers acústics demostra per què se senten els sorolls del carrer i els dels veïns i expliquen com s'ha de construir per evitar-ho. Haver de conviure amb sorolls indesitjats pot arribar a tenir conseqüències greus per a la salut.