miércoles, 31 de mayo de 2017

Los estudiantes de Harvard homenajean a John Williams con un curioso popurrí de su repertorio

El grupo Harvard Din and Tonicscompuesto por cantantes que interpretan canciones a capella,interpretó un 'medley' de algunas de sus más famosas bandas sonoras. John Williams recibió un homenaje en la Universidad de Harvard, en Estados Unidos. Aprovechando la presencia del compositor estadounidense, el grupo interpretó por sorpresa sus particulares versiones de las más conocidas obras de Williams. Así, La Guerra de las Galaxias, Indiana Jones, E. T., Harry Potter, Tiburón, y Superman resonaron en el acto de graduación. El vídeo, difundido en Facebook por la propia universidad, ha recibido más de un millón de visualizaciones en menos de 24 horas.

sábado, 27 de mayo de 2017

Programa Europeo en el Aula de Música

Los profesores y alumnos del Programa Europeo Erasmus +  "Enterprise is vital" (la empresa es vital) que realiza el IES La Senia junto a otros paises, estuvieron en el Aula de Música, donde les ofrecimos un pequeño concierto. El alumno de 4º ESO Luciano Barrera (guitarra española) interpretó una pieza del compositor cubano Leo Brouwer y el alumno Ruben Pires (canto) de SMX1 (ciclo medio de informática), interpretó la "Canción Hungara" de la Zarzuela "Alma de Dios" del maestro Serrano. Lo pasamos muy bien ¡¡¡.

jueves, 18 de mayo de 2017

"Quèquicom" PROGRAMES

Té la voluntat de dotar els espectadors dels coneixements bàsics per entendre la natura i els aspectes cientificotècnics d'aquesta societat i, alhora, per facilitar la comunicació dels científics amb els ciutadans.
"Dominar la veu"
Qui no ha volgut mai dominar la veu? El programa fa un recorregut per les entranyes de les cordes vocals amb una càmera que entra per la boca i també assisteix a una classe de logopèdia per treure el màxim profit de l'aparell fonador.
Pere Renom assisteix a l'autentificació d'una guitarra teòricament construïda a Sevilla l'any 1867 per Antonio de Torres, l'equivalent a l'Stradivarius dels violins. També participa en la construcció d'una casa de fusta.
Programa monogràfic dels coneixements adquirits al "QQC" al voltant de la música, el so i ... el soroll.

L'orella és un òrgan molt fi. Té un marge dinàmic d'un bilió (un 1 seguit de dotze zeros). Això vol dir que té una sensibilitat extraordinaria, però al mateix temps és un òrgan molt delicat.
Els bits d'intel·ligència, l'estimulació precoç de la memòria, l'ús de la música per aprendre matemàtiques. Hi ha diverses estratègies que serveixen per estudiar millor. Però n'hi ha una d'inesperada: fer esport. Ho demostra un estudi de la UAB.
Expliquem què és la síndrome compartimental i la distonia focal, dues malalties que afecten sobretot els esportistes. Per arribar a fer les acrobàcies d'alguns artistes del Cirque du Soleil, per exemple, també cal assajar moltes vegades un mateix gest.
Un mite de la música electrònica, el Theremin, i un nou instrument basat en la informàtica, el Reactable, donen peu al programa "Quèquicom" per explicar els principis que han permès als científics crear nous sons i també noves maneres de fer música.
El David i la Mei són veïns i poden conversar entre ells a través de les parets dels seus habitatges. Un equip d'enginyers acústics demostra per què se senten els sorolls del carrer i els dels veïns i expliquen com s'ha de construir per evitar-ho. Haver de conviure amb sorolls indesitjats pot arribar a tenir conseqüències greus per a la salut.

domingo, 14 de mayo de 2017

Portugal gana Eurovisión a golpe de modestia

Salvador Sobral se ha proclamado ganador de Eurovisión 2017. Con su tema "Amar pelos dois" en representación de Portugal ha conseguido conquistar Europa después de conseguir 758 puntos y superar al segundo clasificado, Bulgaria. Salvador coge el relevo de Jamala, vencedora en representación de Ucrania en 2016. Por su parte España ha quedado en última posición. La actuación de Manel Navarro con su tema "Do it for your lover" le ha valido 5 puntos.
 

miércoles, 10 de mayo de 2017

Les Luthiers, Premio Princesa de Asturias de Comunicación y Humanidades 2017

¿Es la primera vez que un humorista entra en el palmarés de los Premios Princesa de Asturias? Habría que buscar en el archivo, pero la noticia es en serio: Les Luthiers, el grupo de músicos-humoristas argentinos formado en los años 60, son los ganadores del premio en la categoría de Comunicación y Humanidades de 2017. Que suenen los violines.

lunes, 8 de mayo de 2017

PROESO al Teatre Principal de Valencia una vegada més gaudint d'alló al que ens dediquem en cos i anima, la MÚSICA


Amb textos de missatges que m'enviaren estimats amics, faig hui la crònica del fantàstic espectacle de PROESO al Teatre Principal de València, dirigit pel mestre Teo Aparicio. El títol d'aquesta entrada es del company de PROESO Toni Giménez, saxofoniste i autor dels magnífics arranjaments d'Eva Denia i Huecco. El públic, majoritariament familiars i amics dels músics i cantaires participants a l'espectacle, va disfrutar i emocionar-se mooolt. Dos grans i molt volguts amics meus, després de l'espectacle m'enviaren els següents missatges:
- " Commovedor! Gran treball col.lectiu i un fi immillorarable! Felicitacions" (Josep Lluís Aparici).
- "Existen los electrodomésticos AAA+ y luego están los Eventos triple EEE+ (Emocionante Espectacular Esperanzador) + (combustible para la solidaridad). Me siento todavía Estremecido y Empequeñecido ante la Grandeza del Proyecto PROESO. Enhorabuena por esta magnífica iniciativa. Esperando la próxima" (Miguel Angel "el niño").
Pues això, fins l'altra.

jueves, 4 de mayo de 2017

"OCTÀMBULI" Grup Vocal

"Cantando Malvas" es la historia de un grupo de cantantes que viajan a los confines del mundo en busca de un portal que conecta con el más allá. Una puerta que utilizarán para recuperar a las más influyentes voces de la historia de la música y convertirse así en el octeto vocal perfecto. Tras el éxito de "Abbas Cantadas", Octàmbuli vuelve a la carga con un nuevo espectáculo lleno de teatro, comedia y buena música a capella. Este sábado 6 de Mayo rescataremos a míticos personajes de la historia de la Música que tienen una cosa en común: estar muertos."Cantando Malvas" en el Auditori Municipal de Paiporta.